Content Manager Assistant for PlayStation®

Assistent content manager voor PlayStation® is een computertoepassing waarmee gegevensoverdracht mogelijk is tussen een PlayStation®Vita-systeem of PlayStation®TV-systeem* en een computer. Door de toepassing op uw computer te installeren, kunt u bijvoorbeeld inhoud van uw computer kopiëren naar uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem en een reservekopie van uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem maken op uw computer.

*PlayStation®TV wordt in sommige landen en regio's verkocht als PlayStation®Vita TV. Beide systemen worden op deze website "PS TV" genoemd

Download de laatste versie (Mac OS)

Gebruikers van Mac OS X Leopard

Klik hier om de versie voor Windows te downloaden.

Belangrijkste functies

Back-ups maken van opgeslagen gegevens en toepassingsgegevens (gamegegevens)

U kunt op uw computer een back-up maken van de opgeslagen gegevens voor games die u heeft gespeeld op uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem en van de toepassingsgegevens (gamegegevens) voor games die u heeft aangekocht via PlayStation®Store.

Muziek-, beeld- en videobestanden kopiëren

U kunt lijsten met muziek-, beeld- en videobestanden die opgeslagen zijn op uw computer weergeven en de bestanden overzetten naar uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem. Het is eveneens mogelijk om muziek-, beeld- en videobestanden in de omgekeerde richting over te zetten.

Een back-up maken van systeembestanden

U kunt op uw computer een back-up maken van de systeembestanden die opgeslagen zijn op de PS Vita-geheugenkaart of in het geheugen van het systeem.

Een systeemupdate uitvoeren voor het PS Vita-systeem

Als u geen toegang heeft tot een Wi-Fi-toegangspunt, kunt u een systeemupdate voor het PS Vita-systeem uitvoeren met behulp van een computer met internettoegang.

Voor gedetailleerde bedieningsinstructies voor elke functie en voor informatie over andere functies, raadpleegt u de Gebruikershandleiding van elk systeem.

Installatie en ongedaan maken van de installatie voor Mac OS

Installatie

Download de installatie-applicatie hier. Wanneer u het installatieprogramma opent, verschijnt het installatiescherm voor de Assistent content manager voor PlayStation®. Volg de instructies op het scherm om de installatie uit te voeren.

 • Nadat de installatie is voltooid, wordt er de eerste keer dat u Assistant content manager voor PlayStation® start een bericht getoond over het maken van de database voor het PS Vita-/PS TV-systeem.

De installatie ongedaan maken

Selecteer in Finder [Ga] > [Programma's] en versleep vervolgens [Assistent content manager] naar de Prullenmand. Het is niet nodig de bestanden en instellingen met gebruikersgegevens te verwijderen van uw Mac. Indien gewenst kunt u deze handmatig wissen door de volgende items te verwijderen:

 • Bestand met instellingen:
  /Users/[User name]/Library/Preferences/jp.co.scei.ContentManagerAssistant.plist
 • Map waarin de database opgeslagen is:
  /Users/[User name]/Library/Application Support/Sony Corporation/Content Manager Assistant
 • Opstartinstellingen bij aanmelden (hiervoor zijn beheerdersrechten vereist):
  [Systeemvoorkeuren] > [Gebruikers en groepen] > [Inloggen] > [Assistent content manager (alle gebruikers)]

Afhankelijk van de OS-versie die u gebruikt, kunnen de namen van mappen en items variëren.

Besturingssysteem

PS Vita-systeem/PS TV-systeem

 • Systeemsoftware versie 1.60 of recenter

Mac-computer

 • Een van de volgende besturingssystemen:
  - OS X Yosemite 10.10 of recenter
  - OS X Mavericks 10.9.5 of recenter
  - OS X Mountain Lion 10.8.5 of recenter
  - OS X Lion 10.7.5 of recenter
  - Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 of recenter
  - Mac OS X El Capitan
 • Intel® Core™ Duo 1.83 GHz-processor of sneller
 • Minstens 40 MB vrije ruimte op de harde schijf
 • Minstens 512 MB RAM
 • USB 2.0-compatibele poort en USB-kabel*1, of een verbinding met uw thuisnetwerk*2 (gebruikt voor de verbinding van het PS Vita-systeem/PS TV-systeem)
  *1 Een PS TV-systeem kan niet worden verbonden met een USB-kabel.
  *2 Om via Wi-Fi verbinding te maken met een PS Vita-systeem/PS TV-systeem, is een Wi-Fi-toegangspunt vereist.
 • Een internetverbinding

Ondersteuningsinformatie

Raadpleeg het onderdeel Ondersteuning op deze website voor vragen aangaande de Assistent content manager voor PlayStation®.

 • "PlayStation-familiemarkering" en "PlayStation" zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc.
 • Intel and Intel Core are trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries in the U.S. and/or other countries.
 • Mac, Mac OS en OS X zijn handelsmerken van Apple Inc., die geregistreerd zijn in de Verenigde Staten en andere landen.
 • De namen van andere systemen of producten zijn over het algemeen gedeponeerde handelsmerken en handelsmerken van hun ontwikkelaars en fabrikanten.