Content Manager Assistant for PlayStation®

Assistent content manager voor PlayStation® is een computertoepassing waarmee gegevensoverdracht mogelijk is tussen een PlayStation®Vita-systeem of PlayStation®TV-systeem* en een computer. Door de toepassing op uw computer te installeren, kunt u bijvoorbeeld inhoud van uw computer kopiëren naar uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem en een reservekopie van uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem maken op uw computer.

*PlayStation®TV wordt in sommige landen en regio's verkocht als PlayStation®Vita TV. Beide systemen worden op deze website "PS TV" genoemd.

Download de laatste versie (Windows)

Microsoft Windows XP en Windows Vista gebruikers

Klik hier om de versie voor Mac OS te downloaden.

Belangrijkste functies

Back-ups maken van opgeslagen gegevens en toepassingsgegevens (gamegegevens)

U kunt op uw computer een back-up maken van de opgeslagen gegevens voor games die u heeft gespeeld op uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem en van de toepassingsgegevens (gamegegevens) voor games die u gekocht via PlayStation®Store.

Muziek-, beeld- en videobestanden kopiëren

U kunt lijsten met muziek-, beeld- en videobestanden die opgeslagen zijn op uw computer weergeven en de bestanden overzetten naar uw PS Vita-systeem/PS TV-systeem. Het is eveneens mogelijk om muziek-, beeld- en videobestanden in de omgekeerde richting over te zetten.

Een back-up maken van systeembestanden

U kunt op uw computer een back-up maken van de systeembestanden die opgeslagen zijn op de PS Vita-geheugenkaart of in het geheugen van het systeem.

Een systeemupdate uitvoeren voor het PS Vita-systeem

Als u geen toegang heeft tot een Wi-Fi-toegangspunt, kunt u een systeemupdate voor het PS Vita-systeem uitvoeren met behulp van een computer met internettoegang.

Voor gedetailleerde bedieningsinstructies voor elke functie en voor informatie over andere functies, raadpleegt u de Gebruikershandleiding van elk systeem.

Installatie en ongedaan maken van de installatie

Installatie

Download het installatiebestand hier en bewaar het bestand op uw bureaublad of in een handige map. Wanneer het gedownloade bestand geactiveerd wordt, verschijnt het installatiescherm voor de Assistent content manager voor PlayStation®. Volg de instructies op het scherm om de installatie uit te voeren.

 • Tijdens het installatieproces worden mogelijk dialoogvensters weergegeven met instructies voor het downloaden van componenten (extra software) die u nodig heeft om de Assistent content manager voor PlayStation® te kunnen gebruiken. Volg in dat geval de instructies op het scherm om de componenten te downloaden.
 • Nadat de installatie is voltooid, wordt er de eerste keer dat u Assistant content manager voor PlayStation® start een bericht getoond over het maken van de database voor het PS Vita-/PS TV-systeem.
 • Als er na de installatie een dialoogvenster zoals hieronder wordt weergegeven, klikt u op [×] in de rechterbovenhoek om het dialoogvenster te sluiten.

  Dialoogvenster Automatisch afspelen

De installatie ongedaan maken

Selecteer "Programma's en onderdelen" in het Configuratiescherm van Windows en verwijder het onderstaande programma.

 • De Assistent content manager voor PlayStation(R)

Afhankelijk van de OS-versie die u gebruikt, kunnen de namen van mappen en items variëren.

Besturingssysteem

PS Vita-systeem/PS TV-systeem

 • Systeemsoftware versie 1.60 of recenter

Computer waarop een Microsoft Windows-besturingssysteem geïnstalleerd is

 • Een van de volgende besturingssystemen:
  - Windows 7 Service Pack 1 of recenter (32 of 64 bitversie)
  - Windows 8.1 (32 of 64 bitversie)
  - Windows 10 (32 of 64 bitversie)
 • 1 GHz-processor of hoger
 • Minstens 150 MB vrije ruimte op de harde schijf
 • Minstens 512 MB RAM
 • Internet Explorer 7.0 of recenter
 • Media Feature Pack (voor Windows 7 N, Windows 7 KN, Windows 8 N en Windows 8 KN) (moet geïnstalleerd worden via de URL die weergegeven wordt op het scherm van het installatieprogramma)
 • USB 2.0-compatibele poort en USB-kabel*1, of een verbinding met uw thuisnetwerk*2 (gebruikt voor de verbinding van het PS Vita-systeem/PS TV-systeem)
  *1 Een PS TV-systeem kan niet worden verbonden met een USB-kabel.
  *2 Om via Wi-Fi verbinding te maken met een PS Vita-systeem/PS TV-systeem, is een Wi-Fi-toegangspunt vereist.
 • Een internetverbinding

De werking van het programma wordt niet gegarandeerd op zelf samengestelde computers.

Ondersteuningsinformatie

Raadpleeg het onderdeel Ondersteuning op deze website voor vragen aangaande de Assistent content manager voor PlayStation®.

 • " PlayStation-familiemarkering" en "PlayStation" zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc.
 • De namen van andere systemen of producten zijn over het algemeen gedeponeerde handelsmerken en handelsmerken van hun ontwikkelaars en fabrikanten.